Superar Zeneművészeti Program Gyermekkórusa

Hisszük, hogy a közös zenélés rengeteg mindenre megtanít: akik együtt zenélnek, azok figyelnek egymásra, támogató és elfogadó közösséget alkotnak, közös célért dolgoznak és együtt élik meg a siker megerősítő erejét.

A Superar program azt a célt tűzte ki maga elé, hogy olyan gyerekekhez is eljuttassa a zenetanulás lehetőséget, akiknek erre szociális környezetükből adódóan egyébként nem lenne lehetőségük.

 

A teljes program a gyerekek motivációjára épül: a Superarban mindenkinek helye van, semmilyen előfeltételnek nem kell megfelelni, hiszen az egyik legelső dolog, amit megtanulnak az az, hogy “itt nem kell tudni, csak megpróbálni”.

Itt nem menő félni a hibázástól, sőt, épp ellenkezőleg: az a legmenőbb, akinek van bátorsága kiállni, próbálkozni, és akár szólót énekelni.

 

Jelenleg három iskolában, százötven alsó tagozatos részvételével működik a program Pest megyében - idén szeptember óta pedig már nemcsak az éneklésre, hanem a gitártanulásra is van lehetőség. Céljuk, hogy jövőre közel kétszer ennyien vehessenek részt az órákon, valamint hogy még több hangszert vásárolhassanak, és a gitár oktatást még több gyerkőc előtt nyithassák meg.

Az ünnepi impact box ajándékozottjainak egy különleges, exkluzív műsorral készülnek a gyerekek. Hat dal, amelyek között van karácsonyi és héber kórusmű is, emellett a gyerekek saját szerzeménye is elhangzik. Hiszen ahogy a mottójuk is mondja: a zene határtalan lehetőség.

A kórus programjaival Facebookon találkozhattok.

A Superar nemzetközi szervezetről, a módszertanukról pedig a honlapjukon olvashattok.