Felhasználói tájékoztató

Ahhoz, hogy a természetes szójaviasz gyertyák illatát minél tovább élvezhesd, figyelj az alábbiak betartására:

tartsd-tavol-gyermekektol-allatoktol

Tartsd az égő gyertyát távol gyermekektől és háziállatoktól! A gyertya egyik összetevője sem alkalmas emberi vagy állati fogyasztásra.

 

ne-hagyd-orizetlenul

SOHA ne hagyd őrizetlenül az égő gyertyát! Mindig olyan helyre helyezd, ahol folyamatosan szemmel tudod tartani!

 

ne-hagyd-eldolni

Mindig vízszintes felületre helyezd az égő gyertyát!

 

 

tartsd-hoforrastol-tavol

Ne gyújtsd meg a gyertyát hőforrás közelében vagy gyúlékony, illetve könnyedén lángra kapó dolgok mellett/alatt! (függöny alatt, könyvespolcon, stb.)


 

hasznalj-gyertyatartotAz égő gyertyát helyezd egy hőálló alátétre, ne pedig közvetlenül a bútorra, mert a felforrósodott üveg kárt tehet a bútorban! Alátétként használhatod a gyertya tetejét is.

 

ne-mozgasd-az-ego-gyertyat

Az égés során az üveg nagyon felforrósodhat, szabad kézzel való megfogása égési sérülésekhez vezethet! Az meggyújtott gyertyát ne mozgasd, mert az üveg oldalára így egyenetlenül tapadhat vissza a viasz.
 
 
Eloltáshoz fújd el a gyertyát vagy használj gyertyaoltót, SOHA ne oltsd el folyadékkal!
 
 
 
ne-hagyd-teljesen-leegniHa bármi rendelleneset észlelsz (furán áll a kanóc, nagyon táncol a láng, stb.) azonnal fújd el a gyertyát! Ha a gyertya végén jársz, fokozottan figyelj rá, ugyanis ilyenkor már nem csak az üveg oldala, de az alja is intenzíven kapja a hőt! Ha túlhevül az üveg alja, előfordulhat, hogy a kanóctalp rögzítése meglazul és esetleg félrecsúszik a kanóc az üveg oldalához. Ha ezt nem veszed észre időben, az egyenlőtlen hőelosztás miatt az üveg megpattanhat! Lehetőleg ne hagyd teljesen a talpáig égni a gyertyát, kb. 1cm viaszt hagyj az üveg alján.
 
tartsd-tisztan
Mindig tartsd tisztán a gyertya tetejét: távolítsd el róla a levágott kanóc darabokat és soha ne dobd rá a gyufát! Ha nem használod a gyertyát, tartsd rajta az üveg tetejét, hogy pormentes maradjon.
 
 
ne-helyezd-huzatos-helyre
Ne használj nyílt lángot huzatos szobában, mert egyenletlenné válik a gyertya égése.
  
  
 
vagd-a-kanocot
Minden újabb meggyújtás előtt vágd vissza a sima kanócot kb. 5 mm, a fakanócot kb. 3mm hosszúra. Ezzel biztosíthatod, hogy a gyertya nem ég túl nagy lánggal, és a kanóc sem fordul bele a viaszba.
 
 

Az illatosított szójaviasz gyertyát 2 óránál tovább ne égesd egyhuzamban!
Ha a viasz túl mélyen felolvad, esetleg belefordulhat a kanóc, illetve a túl hosszú égetéstől túlhevülhet és megpattanhat az üveg! Természetesen edzett, hőálló üvegekkel dolgozunk, de lehetnek szabad szemmel nem látható sérülések az üvegen, amik ezt okozhatják.

A biztonsági előírások be nem tartása miatt keletkező sérülésekért és káresetekért az Impact Shop semmilyen felelősséget nem vállal!